Atexpreven – Protección ATEX y prevención atmósferas explosivas

Untitled

Home »  Untitled

Cargando Eventos

« All Eventos

  • Este evento ha pasado.

Curso ATEX, MC MUTUAL

31 marzo, 2016 @ 9:30 am - 2:30 pm

Presentació
Per bé que és veritat que les explosions no són habituals, el que sí queda de manifest cada vegada que es produeix una, és que els danys són greus tant per a les persones com per als béns materials. És necessari conèixer i assumir l’existència d’aquest risc a l’empresa per posteriorment pensar en la manera més adequada d’eliminar-lo o minimitzar-lo, i per a això es fa necessari adoptar mesures tant de prevenció com de protecció contra explosions. En l’àmbit de seguretat laboral és el Reial decret 681/2003, de 12 de juny, sobre la protecció de la salut i la seguretat dels treballadors exposats als riscos derivats d’atmosferes explosives (ATEX) al lloc de treball, el que estableix les bases per a l’avaluació del risc d’explosió en les instal·lacions que presentin focus generadors d’aquest tipus d’atmosferes. S’ha volgut dedicar aquest seminari als riscos d’explosió existents en el sector de la indústria amb sòlids combustibles per ser un dels que presenta un major grau de desconeixement sobre el risc d’explosió en el maneig de matèries sòlides combustibles, en el qual la formació i l’adopció d’unes mínimes mesures de seguretat poden reduir dràsticament aquest fenomen.
Objectiu
A MC MUTUAL, amb la finalitat de prestar el millor servei i atenció als mutualistes i en compliment de l’Ordre TAS/3623/2006, promovem la divulgació i la promoció de la prevenció de riscos laborals. Amb aquest objectiu fem seminaris per informar, assessorar i contribuir a la integració de la prevenció en tots els nivells de l’empresa. Per això, aquest seminari té com a objectiu la millora de la seguretat de les empreses mitjançant l’establiment d’un criteri ATEX. En finalitzar el seminari els assistents coneixeran: La importància de dur a terme una adequada avaluació coneixent amb més profunditat els riscos existents. Les mesures més adequades de prevenció i protecció que s’han d’adoptar per arribar a aconseguir un nivell “acceptable” de seguretat.

Programa

  1. Introducció legal al RD 681/2003.
  2. Teoria ATEX: Què és una ATEX? Identificació d’ATEX.
  3. Anàlisi de fonts d’ignició (identificació de fonts d’ignició efectives).
  4. Tècniques de prevenció i protecció d’explosions.
  5. Criteris per a la prevenció i protecció d’explosions.

Dirigit a
Tècnics de prevenció de riscos laborals i responsables de seguretat d’empreses del sector, així com qualsevol professional relacionat amb el tema que li sigui d’interès, d’empreses mutualistes.

Formador
Xavier de Gea. Llicenciat en Ciències Químiques. MBA per ESADE. Màster especialista en ATEX per UPM. Director d’ATEXPREVEN. Membre del Comitè Europeu CEN/CN 305 WG3.

 

Places limitades per ordre d’inscripció

Detalles

Fecha:
31 marzo, 2016
Hora:
9:30 am - 2:30 pm
Evento Categoría:

Organizador

Isabel Moreno
Teléfono:
934 051 244
Email:
seminariosprl@mc-mutual.com

Lugar

MC MUTUAL Barcelona
Provença, 321, 8a planta
Barcelona, Barcelona 08037 España
+ Google Map
Teléfono:
934 051 244
Pagina Web:
www.campus-mcmutual.com